{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bolnica za oboljele od ebole izgrađena u džungli

19.12.2014. u 09:57
0
2
Bolnica za oboljele od ebole izgrađena u džungli
0
Bolnica za oboljele od ebole izgrađena u džungli
Velika Britanija izgradila je bolnicu za liječenje ebole u džungli u Sierra Leoneu. Kako biste došlo do nje morate se voziti nekoliko sati od glavnog grada Freetowna i proći kroz nekoliko kontrola.
Nakon što prođete sve perete ruke kloriranom vodom iz plastičnih kontejnera, a potom se mjeri temperatura. Objekat je smješten duboko u džungli i primjer je pravog karantena oboljelih od ebole. Bolnica ima 100 kreveta, veliki broj osoblja koje je pod nadzorom britanskih ljekara.

"Izgradnja je trajala osam sedmica. Džungla je postala naseljivo mjesto spremno za borbu protiv ebole", reklao je Jim Berriman koji je vršio nadzori izgradnje.

Cijeli prostor ograđen je žbunjem tako da se unutar prostora od hiljade kvadratnih metara može slobodno kretati. Bolnica bi trebala raditi godinu dana.

U bolnici će raditi 200 osoba među kojima su i norveške medicinske sestre koje su zadužene da obuče medicinsko osoblje Sierra Leonea.

Bolnica bi uskoro trebala biti otvorena za prijem pacijenata što će itekako značiti ovoj zemlji koja se bori sa manjkom medicinskog osoblja i velikim brojem oboljelih. Do sada je preminulo 6.915 osoba, a oboljelo je 18.603 osoba. Svakodnevno se organiziraju grupne sahrane a preminule sahranjuju radnici Crvenog krsta.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: