Vremenske nepogode
0

Blokiran glavni put od Bugarske do Grčke

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Jaka kiša izazvala je prekid saobraćaja na putu između Sofije i glavnog graničnog prelaza prema Grčkoj, saopštila je danas policija, dok je u nekim dijelovima zemlje na snazi uzbuna zbog poplava i niske temperature.

Put E-72, koji vodi ka graničnom prelazu Kulata-Promahon, je zatvoren, a vozači koji žele da pređu u Grčku usmjereni su ka prelazu Ilinden-Esohi, oko 100 kilometara dalje na istok.

Rijeka Struma izlila se noćas i poplavila put. Jedan teretni kamion se prevrnuo i upao u rijeku, ali nije bilo žrtava, navodi policija.

Sedmoro ljudi, uključujući troje djece, blokirano je od juče poplavama u jedoj pećini nedaleko od grada Pernik, zapadno od Sofije, objavile su vlasti. Poplave su oštetile oko 30 kuća u Perniku, gdje je uništena i brana.

Uzbuna je na snazi u nekoliko zapadnih i južnih područja. Kiša je danas prestala da pada, ali vlasti sada strahuju od formiranja leda zbog velikog pada temperature.

Veliki dio Evrope zahvaćen je hladnim talasom koji je ove godine stigao ranije nego obično. U Poljskoj je od početka novembra od smrzavanja umrlo 46 ljudi.