Ne znaju ko je izvršio napade
0

Blizanci zbunili policiju u Francuskoj

SRNA
Francuska policija, koja istražuje niz seksualnih napada u južnom gradu Marseju, uhapsila je dva brata - identične blizance, ali ima problem koga da osudi.

Braća, 24-godišnji nezaposleni vozači Elvin i Johan, stavljeni su pod istragu u petak. Policija je saopštila da je sigurna da je jedan od braće izvršilac krivičnih djela, ali da ne zna koji.

Da bi to utvrdila tačno, policiji je rečano da treba da provede ultrasofisticirani geneteski test koji košta milion evra, jer standardni DNK testovi ne mogu da utvrde razliku između njihovih DNK.

Šest međusobno sličnih seksualnih napada dogodilo se u Marseju na žene dobi između 22 i 76 godina u periodu od septembra 2012. do januara 2013. godine.

Policija je na prvi trag naišla preko kamera za nadzor postavljenim u autobusu i zahvaljujući tom snimku uhapsila je braću. Jedna žrtva je, takođe, identifikovala braću kao napadače, ali nije mogla da kaže koji brat ju je napao.

Tragovi DNK počinioca ili počinilaca pronađeni su na žrtvama. Međutim, to nije od velike pomoći, jer je DNK identičnih blizanaca manje-više identičan.

"U normalnoj analizi uporedili bismo 400 baznih parova nukleotida koji čine DNK", rekao je jedan ekspert francuskom listu "La provense".

Međutim, dodaje on, u slučaju identičnih blizanaca potrebno je analizirati milijarde tih parova.