Nema povrijeđenih
0

VIDEO / "Bliski susret" aviona na njujorškom aerodromu

FENA
Na njujorškom aerodromu John Kennedy noćas je došlo do manje nezgode kada je francuski avion Air France A380 na putu za Pariz prilikom polijetanja očešao lijevim krilom rep lokalnog aviona Canadaira koji je sletio iz Bostona.

Predstavnik Federalne avioadministracije Jim Petres rekao je da tom prilikom niko nije povrijeđen, prenosi AP. On je dodao da će na avionima biti obavljena inspekcija kako bi se utvrdile razmjere štete.

Air France je saopćio da se u njihovom Airbusu A380 nalazilo 495 putnika i 25 članova posade, dok su u Comairovom avionu bila 62 putnika i četiri člana posade. Službeni izvještaj glasi da je Air France okrznuo rep Canadaira koji je čekao da se oslobodi terminal kako bi se parkirao.

"Airbus 380 zahvatio je vertikalni stabilizator manjeg aviona, odnosno okrznuo je njegov rep. Avion Canadaira se nagnuo i okrenuo ulijevo za gotovo 90 stepeni. Putnici su evakuirani, a još uvijek nije utvrđeno koliko iznosi materijalna šteta nastala na oba aviona", izjavila je glasnogovornica aerodroma Laura Brown.