Svijet
0

Blagajnica i njezin dečko izgubili na ruletu pa lagali da su opljačkani

FENA
Blagajnica u jednom zagrebačkom kasinu i njezin dečko u subotu su pomoću kodiranog ključa odigrali više igara na sreću u iznosu od 120.000 kuna, no kad nisu ostvarili očekivani dobitak, prijavili su lažno razbojstvo kako bi prikrili dug zabilježen na brojaču te pronevjerili dodatnih 80.000 kuna.

Nakon propale igre na sreću, 24-godišnja Ivana B. i njezin 11 godina stariji dečko Anton Đ. organizirali su skupinu u koju su uključili zaštitara u kasinu i jednog 37-godišnjaka kako bi se izmišljenim razbojstvom izvukli iz duga.

Po policijskom izviješću, blagajnica je 7. siječnja ujutro u kasinu u Ljubijskoj ulici uzela 80.000 kuna, a potom je sa zaštitarom otišla na policiju i prijavila razbojstvo koje je navodno izveo nepoznati muškarac.

Osim što je uzela novac, koji su međusobno podijelili, blagajnica je osumnjičenom koji je glumio razbojnika predala službeni i privatni mobitel te ključeve sefa ruleta, dok mu je zaštitar dao službeni pištolj.

Policija je pronašla dio novca i pištolj zaštitara.

Osumnjičene se tereti za lažno prijavljivanje ili pomaganje u prijavljivanju kaznenog djela, pronevjeru i nesavjestan rad u službi te za udruživanje za počinjenje kaznenog djela.