Miami
0

Bivši zatvorenici moraju živjeti pod mostom

Sarajevo-x.com
Strogi zakoni u Miamiju primorali su više od 70 seksualnih prijestupnika da spavaju u šatorima ispod jednog mosta u pregrađu, piše BBC.

Vlasti u američkom velegradu Miamiju natjerale su seksualne prijestupnike koji su odslužili zatvorsku kaznu da naprave improvizirano naselje ispod mosta Julia Tuttle u predgrađu Miamija.

Naime, ovi nekadašnji osuđenici za seksualno zlostavljanje maloljetnika imaju zabranu da se na 760 metara približavaju školama, parkovima, bibliotekama te svim ostalim mjestima gdje bi mogli biti u blizini djece.

Vlasti u državi Floridi nisu mogle pronaći bolje rješenje, te su ove prijestupnike smjestili u malo šatorsko naselje ispod mosta.

'Dobrodošli u pravni sistem SAD-a, sad imamo ljude s psihičkim bolestima i poremećajima koji spavaju ispod mosta punog smeća i urina, a iznad glave im cijele noći prolaze kamioni i automobili, te su oni očito nervozni i razdražljivi', izjavio je Dr. Pedro Jose Greer, dekan Fakulteta za socijalna pitanja i zdravstvo na Sveučilištu u Floridi.

Dr. Greer, inače pravnik, razočaran je ovakvim tretiranjem nekadašnjih zatvorenika jer smatra da je stav da 'ljudi koji najviše preziremo i ne zaslužuju bolje' potpuno pogrešan, te da može bivše zatvorenike ponovo natjerati u kriminal.

Mnogi stanovnici Miamija smatraju da bivši zatvorenici trebaju imati bolje uslove za život ili smještaj u posebno izgrađenoj ustanovi izvan grada koja će biti u skladu sa spomenutim zakonom.

Bivši seksualni prijestupnici, dodaje BBC, nemaju vodu, struju, hranu, a žive u vlagi i smeću.