"Vratili smo se"
59

Bivši voditelj Fox Newsa pokrenut će novu emisiju na Twitteru

I. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Smijenjeni voditelj Fox Newsa Tucker Carlson najavio je da pokreće novu emisiju na Twitteru. O tome je rekao u videu koji je objavio na toj društvenij mreži dvije sedmice nakon njegovog iznenadnog odlaska sa Fox Newsa.

"Ne možete imati slobodno društvo ako ljudima nije dozvoljeno da govore ono što misle da je istina", rekao je Carlson.

Elon Musk je rekao da Twitter nije potpisao ugovor sa bivšim voditeljem koji će podlijegati istim pravilima kao i drugi "kreatori sadržaja".

Carlson je poručio da će uskoro donijeti "novu verziju" svoje emisije na Twitter u poruci sa naslovom "vratili smo se".

"Twitter je dugo služio kao mjesto gdje se naš nacionalni razgovor inkubira i razvija. Twitter nije stranačka stranica, ovdje je svima dozvoljeno iznositi mišljenje i mislim da je to dobra stvar", kaže on u videu.

U aprilu je Fox News u kratkoj izjavi objavio da su se medij i Carlson "složili da se raziđu". Njegov posljednji TV program emitiran je samo nekoliko dana ranije.

Ovaj 53-godišnjak nije bio samo popularni voditelj na Fox Newsu sa više od tri miliona gledalaca u prosječnoj noći, već i veoma utjecajan. Njegove emisije često postavljaju dnevni red konzervativcima i, prema tome, republikanskoj stranci.

Musk je retvitovao Carlsonov video u utorak navečer, zajedno s izjavom u kojoj je rekao da na ovoj platformi, za razliku od jednosmjerne ulice emitiranja, ljudi mogu komunicirati, kritikovati i opovrgnuti sve što se kaže.