TV karijera
6

Bivši američki državni sekretar Mike Pompeo angažiran na Foxu

Klix.ba
Mike Pompeo (Foto: EPA-EFE)
Mike Pompeo (Foto: EPA-EFE)
Mike Pompeo, šef diplomatije u administraciji bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, angažiran je kao saradnik Fox newsa, saopćio je taj informativni kanal.

"Namjeravam gledaocima pružiti iskren i direktan pogled na geopolitiku, međunarodne odnose i program America First, koji su otvorili put ka prosperitetu i sigurnosti SAD-a, navodi u saopćenju bivši državni sekretar, prenose agencije.

Susan Scott, izvršna direktorica Foxa, rekla je da je bivši državni sekretar jedan od najpriznatijih i najcjenjenijih sagovornika u SAD-u kada je riječ o vanjskoj i sigurnosnoj politici.

"Radujem se njegovom doprinosu da na čitavom spektru platformi podijeli svoju različitu perspektivu s milionima naših gledalaca", rekla je ona.

Pompeo je bio državni sekretar od aprila 2018. do januara ove godine, a prethodno je bio na čelu Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Mediji prenose da je Fox posljednjih mjeseci angažovao i druge članove iz Trumpovog bliskog okruženja, uključujući njegovu snahu i savjetnicu za kampanju Laru Trump i glasnogovornicu Bijele kuće Kaileigh McEnani.