Bivša Obamina dadilja živi u siromaštvu i sjeća se Barryja

S
Sarajevo-x.com
23.3.2012. u 20:00
0
0
Bivša Obamina dadilja živi u siromaštvu i sjeća se Barryja
0
Turdi, bivša dadilja današnjeg predsjednika SAD-a Baracka Obame, živi u siromašnom dijelu glavnog grada Indonezije i preko noći je postala poznata nakon što su lokalni mediji saznali da je u prošlosti brinula od prvom čovjeku Amerike.
Turdi danas živi u siromaštvu i bijedi (Foto: AFP) Turdi danas živi u siromaštvu i bijedi (Foto: AFP)

Turdi je o Obami brinula u kasnim '60-im godinama. Kako kaže, od "malog Barryja" ne želi ništa osim da ga ponovo sretne jednog dana. Šezdesetšestogodišnja Turdi danas preživljava od pranja odjeće drugima.

O Obami se brinula kada je imao osam godina. Sjeća se Barackove mame Ann Dunham i očuha Lola Soetora iz Indonezije.

Jedan želja je ponovni susret sa Obamom (Foto: AFP) Jedan želja je ponovni susret sa Obamom (Foto: AFP)

"Ne vjerujem da će me ikad posjetiti ovdje gdje sad živim, u ovoj sobi. Da odem u Ameriku da ga vidim, to se može desiti samo u snu. Ali, uz Božiju pomoć i strpljenje, to će se desiti", kaže Turdi.

Iz Bijele kuće još uvijek nisu komentarisali ovaj slučaj, iako mnogi tvrde da je Turdi živjela u istoj ulici u kojoj je odrastao Obama. Turdi kaže kako je ponosna na Obamu koji je postao prvi crnac predsjednik SAD-a. Vjeruje kako će on biti taj koji će iskorijeniti diskriminaciju na rasnoj i bilo kojoj drugoj osnovi u svijetu.

Obamina želja bila je da postane predsjednik Amerike (Foto: AFP) Obamina želja bila je da postane predsjednik Amerike (Foto: AFP)

"Želim mu reći kako ga svi u svijetu podržavaju, ne samo Amerikanci. Drago mi je da mu se ispunila želja da postane predsjednik svoje zemlje", dodaje Turdi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: