|

Bivša Miss svijeta, Joan Collins i Fran Drescher: Da, mi smo žrtve silovanja

Bivša Miss svijeta, Joan Collins i Fran Drescher: Da, mi smo žrtve silovanja
0
Klix.ba
13.12.2013. u 19:45
26
komentara
0

dijeljenja
1/4
2/4 Joan Collins i Fran Drescher
3/4 Linor Abargil
4/4
Linor Abargil, žena koja je 1998. godine ponijela titulu najljepše na svijetu, bila je silovana sedam sedmica prije izbora za Miss World. Prije toga Linor je ponijela titulu najljepše djevojke u Izraelu.
Trebalo joj je deset godina da uopće progovori o tome. Međutim, sada kada je to sve iza nje, Linor pomaže drugim ženama koje su imale ista iskustva. Glavna je akterica dokumentarca "Brave Miss World" koji prati suđenje u njenom slučaju, a u filmu se pojavljuju i druge žene koje pričaju svoje srceparajuće priče i užasna iskustva kroz koja su prošle.

Na internetu je objavljen trailer dokumentarca čiji je cilj slamanje sramne tišine o ovom zločinu nad ženama koji se dešava širom svijeta.

Linor se sa 18 godina prijavila na takmičenje za najljepšu ženu Izraela, odnosno svijeta. Kaže da zapravo nikada nije željela učestvovati u nečemu takvom, ali ju je privukla nagrada, a to je automobil i putovanje na Tajland. Sedam sedmica prije konačnog izbora za Miss svijeta, silovana je u Milanu.Bilo je teško nositi se s tim, ali sada Linor želi pomoći drugim ženama širom svijeta koje su prošle kroz isto iskustvo. U dokumentarcu se pojavljuju i poznate glumice Joan Collins i Fran Drescher, koju pamtimo po seriji "The Nanny", a koje su također bile žrtve silovanja.

Collins je u filmu ispričala da je to silovanje ustvari bio njen prvi seksualni odnos.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...