Svijet
0

Bivša Miss svijeta, Joan Collins i Fran Drescher: Da, mi smo žrtve silovanja

Klix.ba
Linor Abargil, žena koja je 1998. godine ponijela titulu najljepše na svijetu, bila je silovana sedam sedmica prije izbora za Miss World. Prije toga Linor je ponijela titulu najljepše djevojke u Izraelu.

Trebalo joj je deset godina da uopće progovori o tome. Međutim, sada kada je to sve iza nje, Linor pomaže drugim ženama koje su imale ista iskustva. Glavna je akterica dokumentarca "Brave Miss World" koji prati suđenje u njenom slučaju, a u filmu se pojavljuju i druge žene koje pričaju svoje srceparajuće priče i užasna iskustva kroz koja su prošle.

Na internetu je objavljen trailer dokumentarca čiji je cilj slamanje sramne tišine o ovom zločinu nad ženama koji se dešava širom svijeta.

Linor se sa 18 godina prijavila na takmičenje za najljepšu ženu Izraela, odnosno svijeta. Kaže da zapravo nikada nije željela učestvovati u nečemu takvom, ali ju je privukla nagrada, a to je automobil i putovanje na Tajland. Sedam sedmica prije konačnog izbora za Miss svijeta, silovana je u Milanu.

Bilo je teško nositi se s tim, ali sada Linor želi pomoći drugim ženama širom svijeta koje su prošle kroz isto iskustvo. U dokumentarcu se pojavljuju i poznate glumice Joan Collins i Fran Drescher, koju pamtimo po seriji "The Nanny", a koje su također bile žrtve silovanja.

Collins je u filmu ispričala da je to silovanje ustvari bio njen prvi seksualni odnos.