Svijet
0

Bismarckov prapraunuk umro od prevelike doze kokaina

FENA
Otto von Bismarck
Otto von Bismarck
Prapraunuk prvog njemačkog kancelara Otta von Bismarcka, grof Gottfried von Bismarck-Schoenhausen, umro je od previsoke doze kokaina, saopćio je u srijedu sud u Londonu gdje je njemački plemić prije tri mjeseca nađen mrtav u svom stanu.

"U svom životu nisam naišao na toliku količinu droga u jednom organizmu", izjavio je sudski vještak Paul Kampman. Von Bismarck je osim kokaina neposredno prije smrti ubrizgao i morfij.

Pripadnik jedne od najutjecajnijih i najpoznatijih njemačkih obitelji je osim toga u trenutku smrti bio pozitivno testiran na virus HIV-a te je bolovao od hepatitisa B i C.

Grof von Bismarck, koji je u trenutku smrti imao 44 godina, i prije smrti je punio stranice evropske žutog tiska zbog svog neobuzdanog životnog stila i brojnih afera vezanih uz njegovo ime.

Prošle je godine tokom zabave u njegovu stanu u londonskoj četvrti Chelsea jedan gost poginuo nakon pada s petog kata, a sredinom osamdesetih je u istom stanu jedna Bismarckova prijateljica umrla od posljedica predoziranja heroinom.

Glasnogovornik obitelji von Bismarck odbio je komentirati vijest o uzroku Gottfriedove smrti, ali je napomenuo da se pokojni grof "godinama liječio" od epilepsije.

Obitelj von Bismarck je politički i danas aktivna, a potomci prvog njemačkog kancelara i ujedinitelja Njemačke, Otta von Bismarcka, aktivni su u Kršćansko demokratskoj uniji (CDU).

Gottfriedovom bratu i zastupniku u Bundestagu grofu Carl-Eduardu von Bismarck-Schoenhausenu pripala je nedavno neslavna titula "najljenijeg zastupnika Bundestaga".

Prema tvrdnjama nevladine organizacije "Promatranje zastupnika", von Bismarck je tijekom prošle godine od 21 plenarne sjednice prisustvovao samo na njih 9. Unatoč tomu je i dalje primao mjesečne nadoknade za zastupnike u visini od oko 10.000 eura.

I vodstvo CDU-a u saveznoj pokrajini Schleswig-Holstein je ustvrdilo je da Bismarck jednu i pol godinu ne sudjeluje u stranačkom radu što je izazvalo "ogorčenje baze". Nakon toga je Bismarck najavio povlačenje iz politike.