|

Biolog otpušten zbog religijskih uvjerenja

Biolog otpušten zbog religijskih uvjerenja
0
S
Sarajevo-x.com
11.12.2007. u 08:45
0
komentara
0

dijeljenja
Biolog otpušten zbog religijskih uvjerenja
Biolog Nathaniel Abraham koji je kršćanin, podigao je tužbu protiv prestižnog Woods Hole Oceanographic Instituta u Massachusettsu jer je navodno dobio otkaz zbog toga što nije htio prihvatiti evoluciju.
Nathaniel Abraham koji osim što je biolog ujedno je i predani vjernik, podigao je tužbu protiv Instituta za oceanografiju u Massachusettsu jer smatra da je 2004. dobio otkaz zbog toga što nije htio prihvatiti naučnu činjenicu, izvještava Associated Press.

Advokatska kompanija Gibbs sa Floride koja zastupa Abrahama, izjavila je medijima kako njihova stranka zahtijeva 500.000 dolara kompenzacije.

Abraham koji je specijalista za zebra-ribe rekao je kako su njegova osnovna građanska prava prekršena nekoliko dana nakon što je izjavio pred svojim nadređenim da ne vjeruje u evoluciju već da je Bog stvorio ljude i druga živa bića.

Iz Instituta je saopćeno da nikakva prava nisu prekršena već da Abraham jednostavno nije odgovarao poslu. S obzirom da je prihvaćanje evolucije baza za rad u Institutu, Abrahamova uvjerenja su nazadovala ovu instituciju i naučni rad.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.