{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bin Laden sanja o nuklearnom oružju"

F
28.4.2010. u 21:20
0
12
"Bin Laden sanja o nuklearnom oružju"
0
"Bin Laden sanja o nuklearnom oružju"
Osama bin Laden
Osama bin Laden sanja o tome da stavi ruku na nuklearno oružje i ne bi oklijevao njime se poslužiti, izjavio je bivši tjelohranitelj vođe Al-Qaide, objavio je arapski dnevnik Al-Quds al-Arabi.
"Šejh Osama bin Laden sanja da posjeduje nuklearno oružje, a ja sam siguran da kada bi ga imao u rukama, ne bi oklijevao upotrijebiti ga", rekao je Jemenac Nasser al-Bahri u razgovoru, prenio je AFP.

Tokom samita o nuklearnoj sigurnosti organiziranog polovinom aprila u Washingtonu, Sjedinjene Američke Države su potvrdile da Al-Qaida pokazuje snažno zanimanje za atomsko oružje i upozorile na "stvarnu, ozbiljnu i rastuću" prijetnju.

"Al-Qaida već 15 godina pokušava doći do nuklearnog oružja i njeno zanimanje je i sada veliko", izjavio je savjetnik predsjednika Baracka Obame za antiterorizam John Brennan.

Nasser al-Bahri, koji je 2000. godine napustio Al-Qaidu i pokajao se, koautor je s jednim francuskim novinarom knjige o svom životu pored Osame bin Ladena.

U jednom nedavnom intervju agenciji AFP on je objasnio kako mu je cilj uvjeriti mlade da istupe iz Al-Qaide. "Glavni cilj knjige je poučiti mlade kako da kažu ne ekstremistima", rekao je on.

Al-Bahri, koji s porodicom živi u Jemenu, izjavio je za dnevni list Al-Quds al-Arabi, koji izlazi u Londonu, da je bio ponosan što je radio na zaštiti jedne "velike ličnosti".

"Ako bismo došli u situaciji da ga ne možemo zaštititi, trebalo je da ga ubijemo", kazao je on. "On nije smio biti uhvaćen živ."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: