Bin Laden i dalje provodi vrijeme u Afganistanu

F
FENA
6.12.2009. u 19:26
0
3
Bin Laden i dalje provodi vrijeme u Afganistanu
0
Bin Laden i dalje provodi vrijeme u Afganistanu Foto: AFP
Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost James Jones izjavio je u nedjelju za CNN da čelnik al-Kaide Osama bin Laden i dalje provodi određeno vrijeme u Afganistanu.
Posljednje američke procjene smještaju Bin Ladena u Pakistan, no Jones je u CNN-ovoj emisiji "State of the Union" kazao kako je najbolja procjena da je on "negdje u Sjevernom Vaziristanu, nekada na pakistanskoj, a nekada na afganistanskoj strani granice".

Pakistanska vojska nedavno je izvodila operacije protiv pakistanskih talibana u pokrajini Južni Vaziristan i dolini Svat, no sjeverni Vaziristan već je godinama bez stalnog prisustva državne vlasti. Jones ga je opisao kao "teško prohodno, planinsko područje, koje je općenito bez vlasti".

Najavio je kako će se morati ići za Bin Ladenom kako bi se utvrdilo je li taj važni simbol Al Kaide i dalje u bijegu ili je ubijen. Ministar obrane Robert Gates je istodobno izjavio kako SAD već godinama nema pouzdane obavještajne informacije o kretanju Bin Ladena.

"Ako je, kao što sumnjamo, on u Sjevernom Vaziristanu, to je područje gdje pakistanska vlada nije prisutna već dosta vremena", rekao je Gates za TV mrežu ABC, prenijela je Hina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: