{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bill Gates upozorio na moguću pojavu novog smrtonosnog virusa

F
FENA
28.1.2015. u 14:56
0
46
Bill Gates upozorio na moguću pojavu novog smrtonosnog virusa
0
Bill Gates upozorio na moguću pojavu novog smrtonosnog virusa
Bill Gates (Foto: EPA)
Mnogo opasniji patogeni virus od ebole može se pojaviti, neki oblik SARS-a ili neki tip virusa koji još nismo vidjeli, rekao je američki milijarder i filantrop Bill Gates u Berlinu.
Epidemija ebole bila je tek početak i zato međunarodna zajednica treba donijeti akcijski plan temeljen na tehnologiji u slučaju izbijanja budućih pandemija, kazao je Gates.

"Svijet mora naučiti lekcije iz epidemije ebole i pripremiti se za buduće pandemije strategijom i praktičnim vježbama kao što se priprema za rat, jer mnogo opasniji patogeni virus od ebole može se pojaviti, neki oblik SARS-a ili neki tip virusa koji još nismo vidjeli", rekao je suosnivač Microsofta.

Smatra da treba osnovati dobrovoljne ekipe koje bi bile spremne brzo djelovati u slučaju izbijanja prijetnje javnome zdravlju.

"Ebola nas mora nagnati da se zapitamo jesmo li učinili sve što treba", rekao je Gates, danas voditelj dobrotvorne fondacije Bill & Melinda Gates koja godišnje izdvaja 4 milijarde dolara za pretežno zdravstvene programe.

Gates je to rekao u Berlinu za GAVI (Globalni savez za cjepiva i imunizaciju) koji cjepivom opskrbljuje zemlje siromašnog juga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: