|

Bill Gates upozorio na moguću pojavu novog smrtonosnog virusa

Bill Gates upozorio na moguću pojavu novog smrtonosnog virusa
0
F
FENA
28.1.2015. u 14:56
46
komentara
0

dijeljenja
Bill Gates upozorio na moguću pojavu novog smrtonosnog virusa Bill Gates (Foto: EPA)
Mnogo opasniji patogeni virus od ebole može se pojaviti, neki oblik SARS-a ili neki tip virusa koji još nismo vidjeli, rekao je američki milijarder i filantrop Bill Gates u Berlinu.
Epidemija ebole bila je tek početak i zato međunarodna zajednica treba donijeti akcijski plan temeljen na tehnologiji u slučaju izbijanja budućih pandemija, kazao je Gates.

"Svijet mora naučiti lekcije iz epidemije ebole i pripremiti se za buduće pandemije strategijom i praktičnim vježbama kao što se priprema za rat, jer mnogo opasniji patogeni virus od ebole može se pojaviti, neki oblik SARS-a ili neki tip virusa koji još nismo vidjeli", rekao je suosnivač Microsofta.

Smatra da treba osnovati dobrovoljne ekipe koje bi bile spremne brzo djelovati u slučaju izbijanja prijetnje javnome zdravlju.

"Ebola nas mora nagnati da se zapitamo jesmo li učinili sve što treba", rekao je Gates, danas voditelj dobrotvorne fondacije Bill & Melinda Gates koja godišnje izdvaja 4 milijarde dolara za pretežno zdravstvene programe.

Gates je to rekao u Berlinu za GAVI (Globalni savez za cjepiva i imunizaciju) koji cjepivom opskrbljuje zemlje siromašnog juga.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...