Komičar
2

Bill Cosby planira učiti ljude kako da ne budu optuženi za seksualno zlostavljanje

Klix.ba
Bill Cosby (Foto: EPA)
Bill Cosby (Foto: EPA)
Samo nekoliko dana nakon što je poništena optužnica za komičara Billa Cosbyja, kojeg se tereti za seksualno zlostavljanje, njegovi glasnogovornici saopćili su da Cosby planira u gradskim dvoranama razgovarati s mladima o seksualnom zlostavljanju, tačnije o tome kako da ne budu optuženi za seksualno zlostavljanje, prenosi Guardian.

"Gospodin Cosby želi se vratiti na posao. Jer ovo je veće od Billa Cosbyja. Ovo pitanje može utjecati na bilo koju mladu osobu, posebno na mlade sportiste. Oni moraju znati s čim se suočavaju kada izlaze i zabavljaju se i kada rade određene stvari koje ne smiju raditi", rekao je Andrew Wyatt, jedan od Cosbyjevih glasnogovornika.

Cosbyjev drugi glasnogovornik Ebonee Benson rekao je kako se zakoni mijenjaju te da se ograničenja za žrtve seksualnog zlostavljanja produžuju.

"Sve se u ovom trenutku može smatrati seksualnim napadom i zbog toga se ljudi moraju obrazovati", rekao je Benson.

Oko 60 žena optužilo je Cosbyja da ih je seksualno zlostavljao i zbog toga je okončana njegova karijera najpoznatija po popularnoj televizijskoj seriji "The Cosby Show" iz osamdesetih godina. Cosby je odbacio sve njihove optužbe, a u nekim slučajevima je priznao da je ima seksualni kontakt, ali da su djevojke i žene u tim slučajevima bile saglasne.

Steven O’Neill, glavni sudija u parnici koja se vodi protiv američkog glumca i komičara Billa Cosbyja, poništio je suđenje nakon dvogodišnjeg procesa jer porota ni nakon 53 sata rasprave o Cosbyjevoj krivnji nije uspjela donijeti presudu u ovom slučaju. Ta odluka pobjeda je za Cosbyija kojem je prijetila kazna od deset godina zatvora.