New York
0

Bill Clinton se u svom domu oporavlja nakon operacije

FENA
Bill Clinton (Foto: AFP/Getty Images/File)
Bill Clinton (Foto: AFP/Getty Images/File)
Bivši američki predsjednik Bill Clinton oporavljao se u petak u svom domu u predgrađu New Yorka nakon što je napustio bolnicu na Manhattanu u kojoj je podvrgnut operaciji srca.

Tri crna SUV-a sa zatamnjenim prozorima stigla su oko 07.45 ujutro i prošla kroz visoke kapije prema kući. Kuća porodice Clinton nalazi se u mjestu Chappaqua, u oblasti Westchester, oko 50 km sjeverno od New Yorka, prenosi AP.

Clintonov savjetnik Douglas Band navodi u izjavi za javnost da je Clinton napustio Prezbitarijansku bolnicu "odličnog zdravlja".

"On se raduje danima koji dolaze kako bi se vratio poslu u svojoj fondaciji, osiguravanju pomoći za Haiti i naporima oporavka te zemlje", navodi se u njegovoj izjavi.

Terry McAuliffe, bivši predsjedavajući Nacionalnog komiteta demokrata i blizak prijatelj Clintonovih, izjavio je za program TV mreže CBS "Early Show" kako očekuje da će se Clinton brzo vratiti poslu.

"Kako znam predsjednika Clintona, znam da će on uskoro biti za telefonom pozivajući ljude za veću pomoć Haitiju i za kamione koji bi mogli isporučiti hranu ili generatore. Kako znam Billa Clintona, znam da će on biti spreman za posao za oko 35 minuta", izjavio je McAuliffe.

Clinton bi se mogao vratiti svojim poslovima još u ponedjeljak, izjavio je ranije kardiolog Allan Schwartz.

Bill Clinton se podvrgnuo ugrađivanju četverostruke premosnice u istoj bolnici prije više od pet godina i vratio se u nju u četvrtak kako bi mu otvorili začepljenu arteriju nakon što se požalio na bol u prsima.