|

Bijela kuća traži novog direktora komunikacija, Spicer razočarao Trumpa

Bijela kuća traži novog direktora komunikacija, Spicer razočarao Trumpa
0
F
FENA
8.2.2017. u 11:20
35
komentara
0

dijeljenja
Bijela kuća traži novog direktora komunikacija, Spicer razočarao Trumpa Foto: EPA
Bijela kuća u potrazi je za novom osobom za poziciju direktora komunikacija, koju obavlja zajedno s poslovima press sekretara Sean Spicer, a nakon njegovog istupa tokom brifinga koji je razočarao Donalda Trumpa, navode američki mediji, prenosi Xinhua.
Prema izvještaju CNN-a, Bijela kuća traži osobu koja će obavljati dužnost direktora komunikacija, na čijoj je poziciji Spicer, koji obavlja i poslove press sekretara.

CNN navodi da se Trumpu nije svidjelo Spicerovo ponašanje u prve dvije sedmice obavljanja dužnosti.

Spicer je tokom prvog pojavljivanja kao press sekretar imao okršaj s novinarima koje je ljutito optužio da iznose neke pogrešne informacije o Trumpu, te da ga pokušavaju prikazati u što lošijem svjetlu javnosti. Pokušao se i našaliti te ponudio mogućnost postavljanja više pitanja tokom brifinga, ali mu to nije pošlo za rukom.

Mediji su ga više puta prozvali zbog iznošenja netačnih informacija, kao i zbog pokušaja da odbrani neke od Trumpovih kontroverznih izjava.

U Saturday Night Live-u, poznatom američkom comedy showu privukao je pažnju kada je glumica Melissa McCarthy ismijala Spicera.

Ova epizoda je dodatno povećala Trumpovu zabrinutost i razmišljanje da li je Spicer kompetentna osoba koja predstavlja američku administraciju, prenosi CNN.

Spicer je odbacio tvrdnje da je uvrijeđen ismijavanjem Melisse McCarthy, te dodao da je McCarthy pretjerala.

Spicer nije bio prvobitni izbor Donalda Trumpa, ali je svoju poziciju osigurao uz pomoć Reince Priebusa, šefa osoblja Bijele kuće.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...