{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijela kuća pokreće "Globalnu kulturnu inicijativu"

F
25.9.2006. u 22:26
0
0
Bijela kuća pokreće "Globalnu kulturnu inicijativu"
0
Bijela kuća pokreće "Globalnu kulturnu inicijativu"
Vlada Sjedinjenih Država pokrenula je program kulturne razmjene kojem je cilj poboljšati diplomatske kontakte s drugim zemljama, uz pomoć filmova, izložbi i saradnje na planu prevođenja strane književnosti.
Prva dama Laura Bush inaugurirala je ovaj program, nazvan Globalna kulturna inicijativa, u ponedjeljak u Bijeloj kući, u društvu Karen Hughes, zamjenice državne tajnice koja je u State Departmentu odgovorna za javnu diplomatiju.

Laura Bush je u pozdravnom govoru rekla da umjetnost može doprinijeti smirivanju tenzija i osnažiti postojeća savezništva, kao što je to bio slučaj i u vrijeme hladnog rata.
Ona je posebno izdvojila primjer glazbenog kritičara Glasa Amerike Willisa Conovera, koji je tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća doprinio popularizaciji jazz glazbe u bivšem sovjetskom bloku.

"Njegovi su programi doprinijeli poboljšanju američko-sovjetskih odnosa više nego što su to učinili službeni međudržavni pregovori", rekla je Laura Bush, prenosi VOA.

Inicijativa američke vlade uključuje i razmjenu filmova, dolazak stranih filmskih djelatnika u Ameriku te razmjenu na planu prevođenja strane književnosti.

Za program su zanimanje iskazale mnoge zemlje, među njima i Pakistan, Meksiko i Rusija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: