Negira navode o korupciji
15

Bidenov sin zbog istrage za opoziv Bidena republikancima poručio da su izgradili stranku na lažima

L. S.
Hunter Biden, sin američkog predsjednika Joe Bidena
Hunter Biden, sin američkog predsjednika Joe Bidena
Hunter Biden je rekao da njegov otac Joe Biden nikad nije bio uključen ni u jedan od njegovih poslovnih poduhvata zbog čega je osudio kampanju republikanaca za opoziv Bidena zbog nedokazanih tvrdnji o korupciji.
U svom izlaganju pred nadzornim i pravosudnim odborima Predstavničkog doma Hunter Biden je poručio da je glavna premisa vođene istrage lažna.

"Nisam uključio svog oca u svoj posao. Ne dok sam bio advokat, ni u svojim investicijama ili transakcijama u zemlji ili inostranstvu, ni kao član odbora, ni kao umjetnik. Nikad", rekao je Bidenov sin Hunter.

Zatim je nastavio da iznosi kritike na račun republikanaca.

"Više od godinu dana vaši komiteti su me lovili u vašoj partijskoj političkoj potjeri za mojim ocem. Trgovali ste insinuacijama, iskrivljavanjem i senzacionalizmom, sve vrijeme ignorišući jasne i ubjedljive dokaze koji vam bulje u lice. Nemate dokaza koji podržavaju neosnovane zavjere o mom ocu jer ih nema", poručio je Hunter.

Biden je uputio republikancima poruku da su izgradili svoju partiju na lažima.

"Izgradili ste cijelu svoju partiju na lažima poput Gal Lufta, Tonyja Bobulinskog, Aleksandra Smirnova i Jasona Galanisa. Luft, koji je u bijegu, optužen je za svoje laži i druge zločine; Smirnov, koji vas je učinio prevarantima u provođenju ruske kampanje dezinformacija vođene protiv mog oca, optužen je za svoje laži; Bobulinski, koji je razotkriven zbog mnogih lažnih izjava koje je dao i Galanis, koji služi 14 godina zatvora zbog prevare. Umjesto da slijedite činjenice koje su pred vama izložene u bankovnim evidencijama, finansijskim izvještajima, prepisci i drugim svjedočenjima svjedoka, nastavite svoju mahnitu potragu da dokažete laži na koje se vi i oni na koje se oslanjate nastavljate trgovati. Da, to su laži", zaključio je Bidenov sin.