Teške riječi
53

Bidenov sin poručio Musku da je "najgluplja osoba na svijetu", nije izostao odgovor multimilijardera

B. R.
Hunter Biden i Elon Musk (Foto: EPA-EFE)
Hunter Biden i Elon Musk (Foto: EPA-EFE)
Hunter Biden, sin američkog predsjednika Joea Bidena, žestoko je kritikovao multimilijardera Elona Muska, tvrdeći da je ravnodušan prema slobodi govora i demokratiji. Poručio je da je Musk "najgluplja osoba na svijetu".

Osim toga, u intervjuu za Moby Podcast Muska je okrivio za širenje dezinformacija na društvenoj mreži X (bivši Twitter) čiji je vlasnik te ga je opisao kao "veoma oštećenim ljudskim bićem". Musk mu je odgovorio upravo preko svoje društvene mreže, ismijavajući ga zbog spornih videozapisa koji su 2019. godine pronađeni na Hunterovom laptopu nakon što je laptop dao na popravku.

"O kojim 'dezinformacijama' on govori? Tip je napravio nekoliko snimaka svojih zločina zbog kojih bi trebao dobiti nagradu za kinematografiju", napisao je Musk.

Hunter, koji je nedavno optužen za poreznu utaju, u spomenutom podcastu je Muska nazvao licemjernim i potpunom neznalicom o političkom sistemu Sjedinjenih Američkih Država.

"Elon Musk ne mari za prokleti Prvi amandman (kojim se garantuje sloboda vjeroispovijesti, sloboda govora i medija, sloboda okupljanja). Njega nije briga ni za koga osim za sebe. Nije ga briga za demokratiju, nije ga briga za našu slobodu glasanja", rekao je.

Prema njegovim riječima, da li se ikada od Muska vidjelo nešto što je bilo kakva racionalna odbrana demokratija, onoga što su Amerikanci stvorili, prenosi list Independent.