"Zbunjeni" predsjednik
44

Biden pravio gafove i na sjednici UN-a: Umalo srušio zastavu Brazila, nije se pozdravio sa Lulom

V. K.
Biden i Lula da Silva nakon sastanka (Screenshot: New York Post)
Biden i Lula da Silva nakon sastanka (Screenshot: New York Post)
Američki predsjednik Joe Biden ponovno je došao u fokus javnosti i na Generalnoj skupštini UN-a, a umjesto da ostane zapamćen po govoru, Biden je i ovaj put veću pažnju privukao zbog ponašanja tokom konferencije za medije.

Nakon sastanka sa predsjednikom Brazila Lulom da Silvom, Biden je tokom ulaska u prostoriju u kojoj je organizovana konferencija za medije napravio gaf na samom ulasku.

Naime, dok je ulazio u prostor namijenjen za press konferenciju, Biden je ramenom zakačio zastavu Brazila koja je skoro pa pala na pod.

Kako piše New York Post, Biden se mučio sa slušalicama putem kojih je dobijao prijevod sa portugalskog. To je primijetio i brazilski predsjednik te odlučio da se obrati Bidenu.

"Čujete li me predsjedniče Biden? Ovo je historijski trenutak za Brazil i SAD. Predsjedniče Biden, čujete li me?", rekao je Lula.

Biden je nakon toga klimnuo glavom, ali je i dalje nastavio "borbu" sa slušalicama.

Na kraju konferencije za medije, čini se kako je Biden uspio stvoriti dodatnu frustraciju kod Lule. Nakon medijskih aktivnosti, Biden se rukovao sa generalnim direktorom Mđeunarodne organizacije rada Gilbertom Houngboom.

Predsjednik Brazila očekivao je kako će se Biden rukovati i sa njim, ali umjesto toga Biden je nespretno mahnuo publici i napustio binu.

"Dok je Biden odlazio, Lula je izgledao vidno iziritiran te je napravio i specifičan pokret rukom", piše ovaj američki medij.