Svijet
0

Bhutto umrla od udarca glavom o krov automobila

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Benazir Bhutto umrla je udarivši glavom o sklopivi krov automobila u kojem je bila u trenutku bombaškog napada, a u njezinu tijelu nisu pronađeni ni meci ni krhotine metala, saopćio je u petak glasnogovornik pakistanskog ministarstva unutarnjih poslova.

Glasnogovornik general Javed Cheema rekao je da je pakistanska opozicijska čelnica umrla od ozljede na glavi koju je zadobila udarivši o ručicu za spuštanje krova, pokušavajući se skloniti u unutrašnjost automobila u trenutku napada.

Napad na Benazir Bhutto dogodio se po završetku predizbornog skupa u Rawalpindiju, kod Islamabada, gdje je pozdravljala svoje pristalice iz automobila.

"Pri padu je udarila glavom o ručicu, zbog čega je lubanja pukla u predjelu desnog uha", rekao je Cheema, dodavši da su obavještajne službe uhvatile telefonski poziv u kojem muškarac, kojeg smatraju glavnim čelnikom terorističke mreže Al-Qaide za Pakistan, Baitullah Mehsud, čestita jednom aktivistu nakon smrti Benazir Bhutto.

Postoji "nepobitan dokaz da Al-Qaida, njezine mreže i jedinice pokušavaju destabilizirati Pakistan", rekao je Cheema.

Pakistansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u petak na konferenciji za tisak videosnimku posljednjih trenutaka Benazir Bhutto, upozorivši da Al-Qaida pokušava "destabilizirati" zemlju.

Među pakistanskim političarima koji su nakon ubistva Benazir Bhutto u četvrtak primili prijetnje smrću bio je i bivši premijer, opozicijski čelnik Nawaz Sharif, objavilo je pakistansko minstarstvo unutarnjih poslova.

Nakon ubistva Bhutto, "prijeti se i drugim osobama koje obavještavamo čim primimo informacije o tome", kazao je Javed Cheema na tiskovnoj konferenciji.

Na molbu da kaže kome se prijeti, prenosi Hina, rekao je da je riječ o Nawazu Sharifu, islamističkom vođi Maulani Fazluru Rehmanu i bivšim ministrima Šeiku Rashidu i Aftabu Sherapau.