Prijedlog danskih prostitutki
0

Besplatan seks za učesnike samita o klimi

FENA
Prostitutke iz jednog danskog udruženja predložit će davanje besplatnih usluga za hiljade učesnika samita o klimi u Kopenhagenu, u znak protesta protiv akcije gradske uprave usmjerene protiv njih, objasnila je jedna zvaničnica Udruženja.

Gradska uprava Kopenhagena postavila je u gradskim hotelima dopisnice s pozivom da se niko ne obraća prostitutkama, što je izazvalo bijes seksualnih radnica čija aktivnost nije nelegalna u Danskoj.

"Svi delegati koji dođu u Kopenhagen na samit o klimi moći će da koriste dopisnice kao sredstvo plaćanja, nakon što podnesu zahtjev na našoj internetskoj stranici", objasnila je za AFP Susanne Moeller, zvaničnica u "Udruženju za zaštitu seksualnih radnica" koje okuplja skoro 80 žena.

"Budite odgovorni, ne kupujte seks", piše na dopisnicama koje je izdala gradska uprava i koja je uputila pisma direktorima hotela pozivajući ih da izbjegavaju susrete prostitutki i klijenata u svojim objektima.

"Ne očekujemo da će doći puno delegata, ali želimo da protestiramo protiv onoga što smatramo diskriminacijom", objasnila je Susanne Moeller.

Očekuje se da će na samit o klimi u Kopenhagenu, koji počinje u ponedjeljak i traje do 18. decembra, doći više od 15.000 zvaničnih delegata iz 192 zemlje.