{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bespilotne letjelice iznad Britanije?

F
6.8.2008. u 17:57
0
0
Bespilotne letjelice iznad Britanije?
0
Bespilotne letjelice iznad Britanije?
Britanska vlada planira da koristi bespilotne špijunske letjelice za antiterorističke i policijske operacije na samom britanskom tlu.
Bespilotne letjelice, kakve Britanije trenutno koristi u vojne svrhe u Iraku i Afganistanu, prema planu ministarstva odbrane mogle bi da uđu u upotrebu u naredne tri godine, budući da njihova tehnika nadziranja omogućava neprimjetno i precizno praćenje sumnjivih osoba, odnosno mnogo jasnije fotografije od onih koje sada pružaju satelitski snimci, piše Independent od srijede.

Ako plan bude odobren, Britanija bi postala jedna od prvih zemalja na svijetu koja na taj način nadzire svoje građane, piše Independent, dodajući kako se istim sredstvom - zbog ilegalnih useljenika - služi i Amerika duž granice sa Meksikom.

List piše da je inicijativa naišla na kritike aktivista za očuvanje ljudskih prava koji smatraju da bi - uz već postojeće bezbjednosne kamere na svakom koraku i druge oblike nadzora - upotreba bespilotnih špijunskih letjelica bila pretjerana i da bi predstavljala opasnost za očuvanje privatnosti građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: