Britanska štampa
0

Berlusconija na terapiju?

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Talijanski premijer Silvio Berlusconi pod sve većim je pritiskom svojih savjetnika i pratilaca da potraži profesionalnu pomoć zbog ovisnosti o seksu, prenijeli su Sunday Telegraph i Sunday Times.

Kontroverze i skandali vezani za ponašanje 72-godišnjeg talijanskog premijera već godinama ne prestaju, ali stvari su se zaoštrile kada je u aprilu viđen na proslavi rođendana jedne 18-godišnje manekenke.

Nakon toga je njegova supruga Veronica Lario podnijela zahtjev za razvod braka, piše Sunday Telegraph, a u evropskim medijima su se sada pojavili transkripti ispovijesti iz njene nove biografije.

Knjigu je pisala Veronicina bliska saradnica i biograf, a u tekstu se spominju "pikantni detalji" iz života talijanskog "vladarskog para" – između ostalog i nedavna "epizoda" u kojoj je jedna talijanska prostitutka tvrdila da je u novembru 2008. godine provela noć u Berlusconijevoj rezidenciji u Rimu.

Listovi prenose da saradnici talijanskog premijera sada zahtijevaju od Veronice da umjesto da se zvanično razvodi, pokuša ostati uz svog supruga u "teškom trenutku u kojem se nalazi", i pomogne mu da izliječi ovisnost o seksu uz pomoć stručnjaka na specijaliziranoj klinici.

Međutim, kako je navela Veronica u "iskrenoj ispovijesti" svom biografu, razvod od Berlusconija joj, uprkos svemu, i dalje djeluje kao "najprivlačnija opcija", prenio je Sunday Telegraph.