Italija
0

Berlusconi zabrinut za svoju političku karijeru

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Italijanski premijer Silvio Berlusconi nije mogao da odoli pozivu svog prijatelja Bruna Vespe, novinara i voditelja emisije "Porta a Porta" na italijanskom javnom servisu RAI, da bi iznio svoju istinu.

On je za probleme sa suprugom Veronicom Lariom, koja je u nedjelju preko štampe najavila da želi razvod, optužio ljevicu i medije koji su, kako je rekao, naveli Veronicu da povjeruje lažima.

Berlusconi je izjavio da će Veronica, koju "još uvijek puno voli", morati da "prizna grešku" i da se "javno izvini" kako bi njihova veza mogla eventualno da se spasi.

On je naročito zamjerio Veronici što ga je optužila da se druži sa maloljetnicama, što je "apsolutna neistina", ističući da njene tvrdnje neće okrenuti katoličke glasače protiv njega.

Očigledno da se 72-godišnji premijer ovog najviše uplašio. On je u toku talk šoua kazao da je siguran da medijska buka koja se digla oko njegovog privatnog života neće uticati na rezultat koji će on i njegova stranka ostvariti u junu na evropskim izborima.

Katolički list "Avenire" je, međutim, objavio jučer veoma oštar uvodnik protiv premijera u svjetlu najnovijeg skandala.

Kada je riječ o izboru mladih starleta kao kandidatkinja za Evropski parlament, koji je njegova supruga okarakterizirala kao "besraman", Berlusconi je rekao da je sve to laž u orkestraciji opozicione štampe.

Italijanski premijer je jučer dozvolio objavljivanje fotografija sa proslave 18. rođendana Noemi Letizie kojoj je prisustvovao prošlog mjeseca kako bi dokazao da nema šta da krije od javnosti.

Mnogi korisnici Interneta, međutim, tvrde da su fotografije, koje su danas osvanule u tračerskom časopisu "Chi", prošle kroz fotošop i da su retuširane.