Svijet
0

Berlusconi uvjeren u pad Romana Prodija

FENA
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Čelnik talijanskog opozicionog desnog centra Silvio Berlusconi uvjeren je u skori pad vlade lijevog centra premijera Romana Prodija, izjavljujući da pridobija neke senatore većine za prelazak u njegovu koaliciju, nakon čega vlada u Senatu više ne bi imala dovoljno glasova, piše u srijedu Corriere della Sera.

"Optimist sam, situacija više ne stoji na nogama. Vlada je talac radikalne ljevice, a ja se udvaram nekim senatorima Unije lijevog centra, koji su već umorni od diktata ekstremne ljevice u vanjskoj i socijalnoj politici", rekao je Berlusconi na sinoćnjem prijemu koji je priredio izraelski ambasador u Rimu Gideon Meir.

List prenosi kako je Berlusconi uvjeren u skori pad Prodijeve vlade s obzirom da ni vladin prijedlog zakona povezanog s PDV-om nije prošao u Senatu, prenijela je Hina.

Smatra se da Prodi ima sve manje šanse opstanka na vlasti. Sam talijanski premijer upozorio je stranke koalicije kako će na vlast doći Berlusconi, ako padne sadašnja vlada. Ministar pravosuđa Clemente Mastella već prijeti ostavkom.