Svijet
0

Berlusconi u privatnoj posjeti Rusiji

FENA
Silvio Berlusconi (Foto: AP)
Silvio Berlusconi (Foto: AP)
Talijanski premijer Silvio Berlusconi doputovat će u petak uvečer u privatnu posjetu Rusiji, a u subotu u Sankt Peterburgu će se sresti s ruskim premijerom Vladimirom Putinom, najavio je pres-tajnik predsjednika ruske vlade Dmitrij Peskov.

Prema njegovim riječima, Berlusconi će prisustvovati proslavi 58. rođendana ruskog premijera. Peskov je dodao da Berlusconijeva posjeta ima neslužbeni karakter, ali da će biti iskorištena i za razmatranje aktualnih pitanja bilateralne suradnje.

Središnja tema razgovora dva čelnika bit će zajednički projekti u različitim sferama, između ostalog predsjednici dviju vlada razmotrit će suradnju u okviru projekata Južni tok i SuperJeta 100, čije testiranje trenutno traje u Italiji.

Osim toga, Putin i Berlusconi razgovarat će o perspektivama suradnje u korištenju prirodnih resursa i u području visokih tehnologija, rekao je Peskov. Putinov tajnik za medije je podsjetio i na zajedničke "planove za proizvodnju helikoptera", prenosi Itar-Tass.

"Putin i Berlusconi imaju dobre, prijateljske odnose, međutim, to im neće smetati da održe ozbiljne pregovore", rekao je Peskov.

Pored poslovnih razgovora, Putin i Berlusconi imat će bogat privatan program, rekao je predstavnik predsjednika ruske vlade, dodajući da će tokom privatnog razgovora biti "razmijenjena viđenja globalnih svjetskih problema".

Peskov je istovremeno nazvao glasinama informacije da su ruski investitori zainteresirani za kupnju talijanskog medijskog holdinga Mediaset. "Nikada nisam čuo da postoji takvo zanimanje", kazao je.

Talijanski dnevnik Corriere della Sera u četvrtak je pisao da bi ruski investitori mogli ući u tu medijsku grupaciju, čiji je osnivač i vlasnik Berlusconi. Odmah nakon objavljivanja informacije akcije Mediaseta na Milanskoj berzi skočile su za 1,5 posto i njihova cijena dosegnula je 5,11 eura, podsjeća Itar-Tass.