{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Berlusconi sa sinom osumnjičen za utaju poreza

F
15.10.2010. u 14:48
0
0
Berlusconi sa sinom osumnjičen za utaju poreza
0
Berlusconi sa sinom osumnjičen za utaju poreza
Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Državno tužilaštvo u Rimu otvorilo je istragu zbog porezne utaje protiv premijera Silvija Berlusconija, njegovog starijeg sina Piersilvija, dopredsjednika njegovog televizijskog koncerna Mediaseta i još desetak čelnika firme.
Tužiteljstvo je počelo istragu u sklopu sudskog postupka koji se vodi u Milanu o televizijskim pravima koncerna Mediaseta zbog sumnje na utaju poreza kod kupovine filmskih prava i nabavke programa.

Istražuje se poslovanje društva u sastavu Mediaseta u godinama 2003. i 2004., kad je to preduzeće RTI imalo sjedište u Rimu. Na suđenju koje se trenutno vodi u Milanu, predsjednik talijanske vlade već je optužen za poreznu prevaru.

Rasprave u tom suđenju obustavljene su u očekivanju odluke ustavnog suda - predviđene za sredinu decembra - o odluci ministra pravosuđa Angelina Alfana kojom se najvišim vladinim dužnosnicima tokom njihovog mandata, pa i predsjedniku vlade, daje imunitet od kaznenog progona.

Mediaset, u vlasništvu holdinga Fininvesta Silvija Berlusconija, u prvom polugodištu 2010. zabilježio je 33,7 posto veću čistu dobit od 241,6 miliona eura i tako ispunio svoj plan da će u 2010. ostvariti znatan porast čiste dobiti u odnosu na 2009.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: