Italija
0

Berlusconi prodaje ljetnikovac na Sardiniji za 450 miliona eura

FENA
Villa Certosa
Villa Certosa
Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi namjerava prodati luksuzni ljetnikovac na Sardiniji koji je bio središte skandala vezanog za raskalašene zabave s mladim djevojkama, javljaju u četvrtak talijanski mediji.

Villa Certosa, Berlusconijev ljetnikovac u poznatom kupalištu Porto Rotondo na rivijeri Costa Esmeralda na Sardiniji prodaje se za 450 miliona eura, objavio je ugledni milanski poslovni list Sole 24 Ore. Prema pisanju lista, interes mogućih kupaca velik je uprkos ogromnoj cijeni.

Dvojica ruskih magnata, dva arapska princa i jedno poduzeće iz Londona pokazali su zanimanje za ljetnikovac, koji je Berlusconiju služio kao ljetna rezidencija. Villa Certosa smještena je u parku veličine 80 hektara, a Berlusconi se lično brine za egzotične biljke koje rastu oko nje.

Na posjedu se nalaze i dva jezera, umjetni vulkan i amfiteatar za pozorištne predstave. Kuću s veličanstvenim pogledom na more, veličine 2.500 kvadratnih metara, Berlusconi koristi kao ljetnu rezidenciju od 1988., u njoj u obično u augustu prima druge državnike.

Britanski šef vlade Tony Blair bio je Berlusconijev gost na Sardiniji 2005., dvije godine ranije u ljetnikovcu je boravio ruski predsjednik Vladimir Putin a u augustu 2008. objavljene su fotografije predsjednika češke vlade Mireka Topolaneka kako gol šeće u Villi Certosi, prenosi Hina.