Ponovo razbjesnio javnost
0

Berlusconi pričao viceve o Jevrejima

Sarajevo-x.com
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Italijanski premijer Silvio Berlusconi ponovo je izazvao bijes zbog nepromišljenog vica o Jevrejima i holokaustu.

Berlusconi, koji je poznat po svom nezgrapnom smislu za humor, vic o Jevrejima ispričao je tokom posjete radnicima koji rade na raščišćavanju i saniranju posljedica prošlogodišnjeg potresa u središnjoj Italiji.

Premijer Italije ispričao je vic samo osam sati nakon prošlosedmičnog presudnog glasanja o povjerenju vladi, te je vatikanski list "L'Osservatore Romano" burno reagovao, nazvavši Berlusconijevu šalu žalosnom i uvrijedljivom.

Naime, Berlusconi je svojim pristašama pričao vic o Jevreju koji je tokom Drugog svjetskog rata skrivao u podrumu drugog Jevreja i za to mu naplaćivao 3.000 eura.

"Jevrej je plaćao jer je imao novac, ali zar ne mislite da mu je kolega trebao reći da je Hitler davno umro i da je rat završen?", ispričao je neslanu šalu predsjednik italijanske vlade.

List "La Repubblica" na svojoj stranici objavio je videosnimak na kojem se vidi kako 74-godišnji premijer priča vic, te je oštro osudio neumjesne šale na račun jednog naroda.

Podsjećamo, prošle godine he Berlusconi bio upleten u niz seks skandala, a mediji su pisali i o njegovoj navodnoj vezi sa maloljetnom manekenkom.