Italija
0

Berlusconi oprostio napadaču

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Talijanski šef vlade Silvio Berlusconi koji se oporavlja u svojoj vili blizu Milana, oprostio je napadaču i telefonirao predsjedniku Giorgiu Napolitanu nakon tri mjeseca napetih odnosa.

Silvio Berlusconi je na konferencijskom telefonskom razgovoru u utorak sa svojom strankom rekao da je oprostio Massimu Tartagli, duševnom bolesniku koji ga je napao 13. decembra u Milanu, prenosi dnevni list Corriere della Sera.

"Znate da ne mogu mrziti, ali Tartaglin potez se ne smije potcijeniti. Nadam se da ga neće prebrzo pustiti", dodao je Berlusconi.

Silvio Berlusconi je nazvao i predsjednika republike kako bi ublažio napetosti i uspostavio civilne kontakte među političkim strankama.

Odnosi dvojice političara se posebno napeti posljednjih mjeseci. Nakon što je Ustavni sud 7. oktobra odbio dati kazneni imunitet šefu vlade, Berlusconi se naljutio na Napolitana i optužio ga za pristranost.

Dnevni list La Stampa je prenio da je Napolitano rekao kako mu je drago što ga je Berlusconi nazvao.

Osobni odnosi sa Silvijem Berlusconijem su uvijek bili dobri, dodao je i precizirao da su osobni odnosi jedno, a institucionalni nešto drugo.