Nakon objave fotografija
0

Berlusconi najavio tužbu protiv magazina El Pais

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što su se u španskom magazinu El Pais pojavile skandalozne fotografije sa zabava italijanskog premijera Silvia Berlusconija, reagovao je i sam premijer najavljujući tužbu protiv pomenutog magazina, objavio je britanski Telegraph.

Predsjednik italijanske vlade Silvio Berlusconi uspio je nedavno zabraniti objavljivanje skandaloznih fotografija u italijanskim medijima, no to nije spriječilo paparazza Antonia Zappadua, koji je i načinio snimke, da sporne fotografije proda španskom magazinu.

Fotografije koje su brzinom svjetlosti obišle svijet dovele su premijera Berlusconija u središte još jednog skandala.

Nedavno su mediji objavili navodnu aferu Berlusconija sa osamnaestogodišnjom Noemi Letiziaom, zbog čega je Veronica Lario, Silvijeva supruga, zatražila razvod.

Nije poznato da li se na fotografijama golišavih ljepotica koja se provode u Berlusconijevoj vili na Sardiniji nalazi Noemi, tako da se o toj aferi još uvijek samo nagađa.

Berlusconijev advokat najavio je tužbu protiv magazina El Pais, tvrdeći da je objavljivanjem fotografija narušena privatnost premijera, te da postoje pravne osnove za tužbu.

Španski magazin je objavio ukupno pet fotografija, a čak na dvije se vidi Berlusconi kako šeta u dvorištu vile sa dvjema ljepoticama.

Kada su fotografije objavljene mediji su počeli špekulisati o tome da Berlusconi u svom domu pravi orgije, što je premijer kategorično negirao istučući da su to potpuno bezazlene fotografije.