|

Berlusconi: Monti pogoršao ekonomsku situaciju u zemlji

Berlusconi: Monti pogoršao ekonomsku situaciju u zemlji
0
A
Anadolija
11.12.2012. u 17:02
0
komentara
0

dijeljenja
Berlusconi: Monti pogoršao ekonomsku situaciju u zemlji Foto: Anadolija
Bivši premijer Italije Silvio Berlusconi  optužio je aktuelnog premijera Marija Montija za lošu ekonomsku politiku zemlje, javio je dopisnik agencije Anadolija.
"Monti je pogoršao ekonomsku situaciju u zemlji. Želim reći da je bilo mnogo grešaka ali Montijevih je previše i ogledaju se u praćenju ekonomske politike koju diktira Njemačka. Svi ekonomisti se slažu da su pokazatelji izuzetno loši", rekao je Berlusconi.

Nakon političke krize koja je počela prošle, a nastavljena i ove sedmice, stoje dva imena, sadašnji italijanski premijer Mario Monti i bivši premijer Silvio Berlusconi, koji su na jutrošnjem gostovanju u jednoj televizijskoj emisiji optužili jedan drugoga za loše vođenje zemlje.

Sedamdesetšestogodišnji Silvio Berlusconi je telefonski učestvovao u programu i nije propustio priliku da optuži Montija za loše vođenje zemlje i neprevazilaženje krize.

Premijer Mario Monti je tokom gostovanja na italijanskoj televiziji RAI rekao da je u njegovom trinaestomjesečnom mandatu došlo do značajnih promjena.

"Italija je prije 13 mjeseci bila u veoma teškom položaju ali mi smo napravili veliki pomak“, kazao je Monti, podsjećajući kako će kriza u eurozoni i dalje neparedovati bez obzira na dobro unutarnju uređenost te zajednice.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.