Tražio da se krevet proširi
0

Berlusconi kupio Napoleonov carski krevet

Sarajevo-x.com
Italijanski premijer Silvio Berlusconi kupio je Napoleonov krevet, te tražio da se i proširi za njegove potrebe, prenijeli su strani mediji.

Carski krevet sa broznanim glavama orla Berlusconi je kupio od svoje dugogodšnje prijateljice Annamarije Quattrini, trgovkinje antikvitetima.

"Silvio mi je veoma drag prijatelj. Znam ga 25 godina, a upoznali smo se kada je došao u moju radnju tražeći stol za svoju vilu. Najvažnija stvar koju sam mu ikada prodala bio je carski krevet koji je pripadao Napoleonu. Radi se o prelijepom krevetu sa orlovima na sva četiri kraja i nadam se da lijepo spava u njemu“, kazala je Quattrini, dodajući da se tada prvi put posvađala s Berlusconijem jer je on želio da se krevet proširi.

Vlasnica trgovine antikvitetima odbila je reći koliko je Berlusconi platio za krevet.

Italijanski mediji izvijestili su da je predsjednik italijanske Vlade smjestio krevet u svoju novu vilu u Lesmu u blizini Milana.

Inače, Berlusconi često sam se poredi sa Napoleonom, a u italijanskim novinama nerijetko izađu karikature Berulsconija na kojima je predstavljen kao omaleni francuski vladar.

Tokom intervjua za jednu TV stanicu 2006. godine Berlusconi je kazao: "Samo je Napoleon učinio više nego što sam ja, ali ja sam definitivno viši od njega.“