Teoretičari zavjere tvrde
0

VIDEO / 'Berlusconi je inscenirao napad'

Sarajevo-x.com
Brojni teoretičari zavjere smatraju kako je italijanski premijer Silvio Berlusconi inscenirao napad jer se na usporenom snimku incidenta vidi veliki broj nelogičnosti.

Naime, Berlusconia je u nedjelju duševni bolesnik Massimo Tartaglia udario u lice držeći u šaci statuu milanske katedrale Duome. No, teoretičari tvrde kako je sve bilo inscenirano.

Na video servisu YouTube pojavila se detaljna analiza snimka napada na premijera italijanske vlade kojem je u nedjeljnjem napadu slomljen nos i izbijena dva zuba.

Naime, sporno je nekoliko detalja među kojima i to kako se Berlusconiju odmah poslije napada pojavila duboka posjekotina ispod oka, činjenica da je premijerov ljekar bio tu u trenutku napada, ali i to da na Berlusconijevoj odjeći nije bilo krvavih tragova iako su zvaničnici kazali kako je izgubio mnogo krvi.

Autor ove teorije zavjere navodi kako ne želi nikoga optužiti, ali mu je cilj ukazati na brojne nelogičnosti.

Naime sumnjive činjenice su:

  1. Odmah nakon napada ispod desnog oka premijera Italije ukazala se duboka posjekotina, ali na usporenom snimku, sekundu nakon udarca, na Berlusconijevom licu ne vidi se ništa. Nema krvi, koja bi iz tako duboke posjekotine morala bukvalno da šiklja.

  2. Premijeru se u ruci, istog trena kada je i napadnut, pojavila maramica koju je stavio preko lica. Upravo to je i čudno... Kako se maramica pojavila istog trenutka u ruci, je li bio spreman na napad?

  3. Poslije napada Berlusconi je odmah ušao u automobil gdje je bio nekoliko minuta, a onda je sav krvav izašao napolje, pred ljude i televizijske kamere.

  4. Na košulji i odjelu italijanskog premijera nema tragova krvi, a izjave iz njegovog kabineta govorile su da je on izgubio barem pola litre krvi i da je u bolnicu stigao u iskrvavljenoj košulji.

  5. Berlusconijev ljekar je 'slučajno' bio pored njega u trenutku napada.

  6. Berlusconijvo obezbjeđenje napravilo je propust. Naime, premijer se na mjestu napada zadržao predugo. Naime, kada je u pitanju takav napad obezbjeđenje odmah mora skloniti političara sa mjesta napada, jer je vrlo moguće da dođe i do drugog napada.