Italija
0

Berlusconi javno osudio novine koje ga povezuju s mafijom

FENA
Šef italijanske vlade Silvio Berlusconi osudio je informacije iz štampe, koje govore o njegovim navodnim vezama s mafijom, ocijenivši ih "najnevjerojatnijim i najgnusnijim napadom koji je on doživio posljednjih godina".
  • Prilikom čitanja dnevnih listova posljednjih dana, svakoj poštenoj i osobi dobrog ukusa izgleda da se nalazimo pred najnevjerojatnijim i najgnusnijim napadom koji sam doživio posljednjih godina, rekao je Berlusconi, javio je AFP.

  • Ako postoji i jedna osoba toliko daleko od mafije, to sam ja. Ako postoji vlada koja je više od ostalih učinila u borbi protiv mafije, to je moja vlada, istakao je on.

Berlusconi je rekao da će pozvati novinsku grupu La Republice i L'Espressa da na kaznenom i civilnom planu odgovore zbog šteta nanesenih mojoj ličnosti, porodici i grupi Finiinvest.

Berlusconi i njegovi najbliži saradnici redovno optužuju dnevni list La Republica i sedmičnik Espresso da pokreću ličnu kampanju protiv šefa vlade.

U subotu je Berlusconio ocijenio neutemeljenim i gnusnim informacije iz štampe koje govore o navodnoj povezanosti s mafijom u vrijeme dok je ona provodila napade 1992. i 1993. godine.