{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Berlin: Misije u Afganistanu i na Balkanu glavna tema NATO sastanka

F
24.5.2008. u 10:43
0
0
Berlin: Misije u Afganistanu i na Balkanu glavna tema NATO sastanka
0
Berlin: Misije u Afganistanu i na Balkanu glavna tema NATO sastanka
Angažovanje u Afganistanu i na Balkanu, kao i odnosi sa Rusijom su osnovne teme rada Parlamentarne skupštine NATO-a koja je u subotu počela u Berlinu, uz učešće oko 350 ekspertata i političara iz 40-tak zemalja.
Njemački predsjednik Horst Keler je, pozdravljajući učesnike skupa, ukazao na značaj saradnje s Rusijom i upozorio na opasnost samostalnih nastupa pojedinih zemalja-članica NATO-a u oblasti politike bezbjednosti, jer se time, kako je ocijenio, slabi snaga zapadne alijanse, javio je Tanjug.

Naglasivši da uspješna bezbjednosna politika NATO-a zahtjeva sve više globalne kooperacije, predsjednik Keler je rekao kako je upravo sada važna diskusija o budućnosti NATO-a.

''Zato je i saradnja sa partnerima izvan saveza veoma važna, prije svega sa Rusijom'', rekao je Keler.

Njemački predsjednik je pohvalio misiju NATO-a u Afganistanu, ocjenjujući je kao veliki izazov i upozorio da u toj zemllji na jugu Azije mora biti pronađena ravnoteža u primjeni civilnih i vojnih sredstava u borbi protiv pobunjenih talibana.

Učesnici skupa, među kojima će biti i šef njemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmer, generalni serketar NATO-a Jap de Hop Shefer i drugi političari će do utorka, kako je najavljeno, u njemačkoj prestonici raspravljati, takođe, o budućnosti Alijanse i planiranom američkog raketnom odbrambenom štitu u Centrealnioj i Istočnoj Evropi.

Cilj ove konferencije je jačanje sigurnosne i odbrambene politike i unaprjeđenje transatlanskih odnosa, ističu u subotu njemački mediji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: