{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beriša: "Albanska nacionalna armija" sastavljena je od grupe pustolova

F
6.10.2007. u 11:50
0
0
Beriša: "Albanska nacionalna armija" sastavljena je od grupe pustolova
0
Beriša: "Albanska nacionalna armija" sastavljena je od grupe pustolova
Albanski premijer Salji Beriša izjavio je sinoć u Tirani kako je Albanska nacionalna armija (ANA) "iz sjenke" sastavljena od "bande pustolova, koja nema ništa zajedničko sa Albancima sa Kosova i iz Albanije", prenose srbijanski mediji.
Premijer Beriša je rekao lokalnoj televiziji "Klan" da "ta armija iz sjenke" nema nikakvu vrijednost, šansu niti podršku na Kosovu ili u Albaniji, javila je albanska nacionalna novinska agencija ATA.

Beriša je ukazao da su građani Kosova mnogo puta dokazali, glasanjem i prolivanjem krvi da su opredijeljeni za njihovu nezavisnost.

Radio-televizija Kosovo je 3. oktobra objavila reportažu u kojoj se vidi desetak naoružanih i maskiranih osoba, u crnim uniformama sa oznakama AKSH (ANA), koje je "nezavisni novinar" snimio kod Merdara, u blizini administrativne granice centralne Srbije i Kosova

Jedan od maskiranih muškaraca, koji se predstavio kao komandant jedinice ANA, rekao je da oni imaju povjerenja u međunarodne Kosovske snage (Kfor), ali da su, suočeni s verbalnim i konkretnim prijetnjama o povratku srpskih snaga u pokrajinu, "prinuđeni da se vojno organiziraju".

Pema izjavi jedne od neidentificiranih osoba, njihov cilj je da ne dozvole povratak srpskih vojnih i policijskih snaga na Kosovo.

Portparol Fronta nacionalnog ujedinjenja Albanaca (FNUA), u okviru kojeg djeluje ANA kao naoružana formacija, Gafur Adilji, rekao je u četvrtak u Tirani da naoružane osobe koje su se pojavile sa oznakama ANA nisu lopovi, niti bande lopova, već "regularna jedinica koja djeluje kao protivodgovor srpskim paramilitarnim jedinicama".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: