Svijet
0

Beograd: Slobodan Milošević i Ratko Mladić pozvani na izbore u nedjelju

FENA
Čelnici beogradske općine Savski venac ne priznaju da je bivši srbijanski predsjednik Slobodan Milošević mrtav, i dok ih netko ne uvjeri da nije tako, oni mu planiraju slati pozive na glasačka mjesta, piše Večernji list.

Nakon što je Miloševiću upućen poziv na sudjelovanje u referendumu u maju prošle godine, iako je umro u haškom pritvoru 11. marta, općinari Savskog venca unatoč prošlogodišnjoj lakrdiji, smatraju da bi bivši predsjednik trebao i mogao dati svoj glas na parlamentarnim izborima.

"Formalno-pravno gledano, Milošević je živ jer njegova smrt nigdje nije službeno upisana. To znači da Milošević može glasati. Poziv koji mu je poslan, prema svim zakonima ove države, potpuno je važeći, jer kod nas ne postoji niti jedan službeni dokument o njegovoj smrti. Njegovu smrt nitko nije prijavio, odnosno dostavio dokument nizozemskih vlasti da je on umro", objašnjavaju u općini i dodaju da će pokojnom Miloševiću pozive slati sve dok ne dobiju službeni dokaz njegove smrti.

Poziv za glasovanje primio je i Ratko Mladić, za kojega ni najveći optimisti ne smatraju da će ispuniti svoju građansku dužnost. Njegovo je službeno prebivalište u beogradskoj općini Čukarica no, naravno, pojavljivanje na glasačkom mjestu značilo bi dobrovoljnu predaju.