Svijet
0

Beograd: Raspisana nova tjeralica za Mirjanom Marković

FENA
Okružni sud u Beogradu u petak je četvrti put raspisao tjeralicu za Mirjanom Marković, suprugom bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, zbog njezina neodazivanja sudskim pozivima.

Sud je također ponovno u odluci naveo da će nakon što odluka bude pravomoćna 15 tisuća eura, položenih kao jamstvo da će se ona odazvati sudskim pozivima u postupku zbog protuzakonitog posredovanja pri dodjeli stanova iz fonda srbijanske vlade, biti oduzeto i uplaćeno u pravosudni proračun Srbije.

Ranija tri rješenja o raspisivanju tjeralice i oduzimanju 15 tisuća eura jamstva ukinuo je nedavno Vrhovni sud Srbije, s obrazloženjem da Okružni sud nije pokušao uručiti sudski poziv Mirjani Marković koja se nalazi u Rusiji.

Okružni sud u priopćenju od petka navodi da je svoju novu odluku o tjeralici protiv Mirjane Marković temeljio na činjenicama da je optuženoj poznato da se protiv nje vodi kazneni postupak, a da sud nije obavijestila o promjeni adrese i boravišta.

Mirjana Marković je, prema optužnici, posredovala da se iz fonda srbijanske vlade dodijeli stan dadilji njezina unuka, a tjeralica je u ožujku ove godine nakratko bila stavljena izvan snage, te je prihvaćeno jamstvo od 15 tisuća eura, kako bi ona mogla prisustvovati sprovodu supruga Slobodana Miloševića. Ona, međutim, unatoč tome nije došla u zemlju koju je napustila u veljači 2003. godine.