{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd: Počeo međunarodni skup o Kosovu

F
15.11.2007. u 20:41
0
0
Beograd: Počeo međunarodni skup o Kosovu
0
Beograd: Počeo međunarodni skup o Kosovu
Neutralni status Kosova nije moguć i ne može se govoriti ni o kakvoj neutralnosti i neovisnosti tog teritorija, izjavio je u četvrtak državni tajnik Ministarstva za Kosovo i Metohiju srbijanske Vlade Dušan Proroković, odbacujući najnoviju ideju o "neutralnom statusu" Kosova koju je najavio izaslanik Europske unije u posredničkoj trojci Wolfgang Ischinger.
"Sve međunarodne norme i principi koji se primjenjuju za autonomne pokrajine svuda u svijetu moraju se primijeniti i za Kosovo", kazao je Proroković prvoga dana trodnevne međunarodne konferencije o temi "Kosovo i Metohija kao globalni problem" koja se održava na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Proroković je rekao da će Srbija ostati pri svojem prijedlogu "suštinske autonomije" u nastavku pregovora o statusu Kosova 20. studenoga.

Konferencija "Kosovo i Metohija kao globalni problem" okupila je, osim predstavnika Ministarstva za Kosovo i Metohiju i srpske dijaspore, nekoliko stranih - ruskih, grčkih, britanskih i drugih - profesora i stručnjaka.

Među sudionicima skupa su i neke osobe koje su bile bliske pokojnom predsjedniku Srbije i SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, poput njegova pravnog zastupnika u procesu pred Haškim sudom Branka Rakića, nekadašnja profesorica Pravnog fakulteta u Beogradu Smilja Avramov, Miloševićeva desna ruka u "pravnim" pitanjima, filozof Svetozar Stojanović, savjetnik Dobrice Ćosića na dužnosti predsjednika SRJ, Slavenko Terzić, istaknuti član Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: