{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd: Nastavak ponovljenog suđenja bez prisustva javnosti

F
6.9.2007. u 17:45
0
0
Beograd: Nastavak ponovljenog suđenja bez prisustva javnosti
0
Beograd: Nastavak ponovljenog suđenja bez prisustva javnosti
Ponovljeno suđenje optuženima za ratni zločin na "Ovčari" u novembru 1991. godine, kada je ubijeno više od 200 hrvatskih zarobljenika, nastavljeno je u četvrtak bez nazočnosti javnosti, saslušanjem svjedoka-suradnika Spasoja Petkovića, za kojega su sudski vještaci ocijenili da je u cijelosti sposoban za rasuđivanje.
Petković, kojega su optuženi i njihova obrana optuživali da je neubrojiv, jedan je od dvojice svjedoka-suradnika tužiteljstva na čijim se iskazima zasniva optužnica. On je u prvostupanjskom postupku teško teretio većinu okrivljenih prozivajući ih imenom i prezimenom i potanko opisujući njihovo učešće i ulogu u stravičnim događajima, maltretiranju i strijeljanju oko 200 hrvatskih zarobljenika u blizini Vukovara.

Ponovljeni proces optuženima za ubojstvo više od 200 zarobljenih Hrvata na Ovčari, počeo je u ožujku nakon što je Vrhovni sud Srbije, potkraj 2006., ukinuo prvostupanjsku presudu kojom je petnaestoro optuženih proglašeno krivima za zločin i osuđeno na višegodišnje zatvorske kazne, dok je dvoje oslobođeno krivnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: