|

Beograd: Koštunica protiv misije EU-a na Kosovu

Beograd: Koštunica protiv misije EU-a na Kosovu
0
F
FENA
11.12.2007. u 16:35
0
komentara
0

dijeljenja
Beograd: Koštunica protiv misije EU-a na Kosovu Foto: Reuters
Srbijanski premijer Vojislav Koštunica u utorak je poručio Europskoj uniji da Srbija ne prihvaća nikakvu naknadu u zamjenu za jednostranu neovisnost Kosova te da je protiv dolaska misije EU-a bez odluke Vijeća sigurnosti.
"Tko ima namjeru i želi da mu Srbija bude partner mora znati da Srbija prihvaća partnerstvo samo kao cijela a ne prepolovljena država", rekao je Koštunica za beogradsku agenciju Beta i istaknuo da od EU očekuje "poštivanje stava Srbije da na njezin teritorij, na Kosovo, ne može doći misija EU-a bez nove rezolucije Vijeća sigurnosti koja bi utvrdila kompromisno rješenje za status pokrajine".

"Dolazak misije EU-a značio bi početak provedbe odbačenog Ahtisaarijeva plana i početak provedbe jednostrane neovisnosti. Zato Srbija najenergičnije unaprijed odbacuje ovakvu protupravnu odluku o dolasku misije EU", naveo je Koštunica.

On smatra da "predsjednici država i vlada EU-a na summitu 14. prosinca trebaju imati u vidu stav Srbije da je potpuno neprihvatljivo i da je uvreda za dostojanstvo Srbije svako nuđenje naknade u zamjenu za jednostranu neovisnost Kosova i Metohije".

Koštunica je naglasio da EU " mora u cijelosti poštivati međunarodno priznate granice".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.