Svijet
0

Beograd: Dvojica osuđenih za ubojstvo Arkana u Opatiji?

FENA
Dobrosav Gavrić i Milan Ðuričić, obojica osuđeni za ubojstvo Željka Ražnatovića Arkana na 30 godina zatvora kriju se u Opatiji, tvrdi beogradski dnevnik "Glas javnosti" od srijede, pozivajući se na "dobro obaviještene izvore".

List tvrdi da su dvojica osuđenih, koji su Srbiju napustili neposredno prije izricanja presude prošle godine, te je za njima raspisana i Interpolova tjeralica, najprije pobjegli u Bosnu i Hercegovinu, a potom "zahvaljujući svojim poznanicima" u Hrvatsku, gdje se kriju već neko vrijeme.

Željko Ražnatović Arkan, poznati beogradski kriminalac i osumnjičeni za mnogobrojne ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ubijen je u beogradskom hotelu "Intercontinental" 15. siječnja 2000. godine, a Gavriću, Ðuriću i suoptuženima prošle je godine pred beogradskim Okružnim sudom ponovljeno suđenje, a presuda još nije pravomoćna.

List navodi da se Hrvatska i dosad više puta spominjala kao utočište srbijanskih kriminalaca, a kao primjer iznosi slučaj Milorada Ulemeka Legije koji se zahvaljujući svojim "suborcima" iz Legije stranaca krio u Hrvatskoj neposredno nakon ubojstva premijera Zorana Ðinðića 12. ožujka 2003. godine.