|

Belgijska agencija greškom objavila smrt kraljice

Belgijska agencija greškom objavila smrt kraljice
0
F
FENA
18.11.2009. u 12:33
1
komentara
0

dijeljenja
Belgijska agencija greškom objavila smrt kraljice Foto: Reuters
Nova usluga belgijske novinske agencije Belge kriva je za objavu lažne informacije da je umrla kraljica Fabiola, udovica negdašnjeg kralja Baudouina, koja se pojavila na službenoj internetskoj stranici te agencije, pišu u srijedu belgijski mediji.
Belga je nedavno uvela novi servis na kojem sami korisnici mogu poslati vijest o tome što su vidjeli ili doživjeli. Dovoljno je na internetskoj stranici www.ihavenwews.be napisati poruku, ostaviti svoje ime i prezime i broj telefona i vaša se "vijest" može pronaći na internetskoj stranici Belge.

To je iskoristila osoba koja se potpisala kao Jos Joskens, ostavivši poruku sljedećeg sadržaja: "Kraljica Fabiola upravo je umrla. Umrla je kada je doznala za razvod princa Laurenta i princeze Claire."

Princ Laurent unuk je kraljice Fabiole. O tome da ni autor "vijesti" nije ni pretpostavljao da će njegova "šala" završiti na mreži govori i da je među svojim podacima ostavio nepostojeći broj telefona (0497/00 00 00) i nepostojeću e-mail adresu.

Belga se odmah izvinila svojim korisnicima i izrazila "žaljenje zbog incidenta s objavom nesretne vijesti o smrti kraljice Fabiole".

Agencija navodi da je za pojavu te informacije na njezinoj službenoj stranici kriva pogreška u komunikaciji, obećavši da se takve stvari više neće ponoviti.

"Od sada će sve vijesti namijenjene našim medijskim korisnicima proći kroz filter Belge", ističe agencija.

Kraljica Fabiola udovica je nekadašnjega belgijskog kralja Baudouina, starijeg brata sadašnjeg kralja Alberta II.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...