Alžir
0

Beba nađena živa nakon četiri dana u blatu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon strašnih poplava koje su zadesile Alžir prošle sedmice, kada je najmanje 41 osoba izgubila život, živa je pronađena jedna beba za koju se vjeruje da u blatu provela četiri dana.

"Ovo je čudo, stvarno je čudo pronaći je živu nakon toliko vremena," nije krio oduševljenje guverner Ghardaia, Yahia Fahim u obraćanju medijima.

Državna novinska agencija APS objavila je da je beba stara četiri mjeseca i da je, nakon što je pronađena u subotu, dobrog zdravstvenog stanja. Predata je familiji dok vlasti nastavljaju tražiti njene roditelje, javlja CNN.

U mjestu Ghardaia, gdje se utopio najveći broj nastradalih, novinari su izjavili da nisu vidjeli bebu otkad je spašena i odvedena, ali da će njena fotografija biti objavljena u lokalnim medijima kako bi je roditelji prepoznali. Nije rečeno je li beba muško ili žensko.

Vlasti nisu objasnile odakle pretpostavke da je beba prethodne dane provela u blatu.

Nakon obilnih padavina u ovom gradu, posljedice su bile kobne za stanovništvo u Ghardaii i distriktu Ourghia, te gradu Tebessi.

Stotine aktivista angažovano je na operacijama spašavanja unesrećenih, donosi im se hrana, voda, šatori, pokrivači. Oko 1.400 kuća je oštećeno.