{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BBC je maligni tumor"

F
3.11.2008. u 09:26
0
0
"BBC je maligni tumor"
0
"BBC je maligni tumor"
Nedavni golemi skandal u kome su dva poznata TV voditelja BBC-a Jonathan Ross i Russell Brand telefonom pozivala popularnoga glumca starije generacije Andrewa Sachsa i ostavljali uvredljive poruke na njegovoj telefonskoj sekretarici najvažnija je tema britanskih nedjeljnih dnevnika.
Taj je program kasnije emitiran na nacionalnom radiju.

Komentatori pojedinih listova u bijesu tvrde da je BBC "maligni tumor na tijelu nacije" i osvrću se na činjenicu da se novac od TV i radio pretplate - svojevrsnog "poreza na medije", kako navode - troši na programe kojima se "ponižavaju i otvoreno preziru osjećanja miliona Britanaca".

Independent on Sunday, s druge strane, donekle brani britanski "tvrdi" smisao za humor koji prožima čitav slučaj, ali navodi i da je način na koji je BBC reagirao - uključujući i neadekvatne odgovore na pitanja koja su stizala iz javnosti - razočaravajući.

Odgovor BBC-a na aferu, smatra komentator Independenta, dokazuje da korporaciju vodi "jato obezglavljenih kokošiju", a drugi listovi kritiziraju menadžere BBC-a koji, kako navode, nisu na vrijeme spriječili da sporni program bude emitiran.

Sunday Times tvrdi da će dvojica za sada samo suspendirnih voditelja u cijeloj stvari izvući najdeblji kraj, dok su tabloidi iskoristili priliku da pokrenu kampanju za ukidanje radio i TV pretplate, od koje se domaći programi BBC-a finansiraju.

Generalni direktor BBC-a Mark Thompson je tim povodom objavio članak u The Observeru u kome brani stavove kompanije i obećava čitaocima da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se slučaj poput ovoga "više nikada ne ponovi".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: