{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Barroso: Ugovor proširuje demokratiju i mjesto Evrope u svijetu

F
13.12.2007. u 15:25
0
0
Barroso: Ugovor proširuje demokratiju i mjesto Evrope u svijetu
0
Barroso: Ugovor proširuje demokratiju i mjesto Evrope u svijetu
Predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je u četvrtak u Lisabonu, na otvaranju ceremonije potpisivanja evropskog dokumenta 27 zemalja članica, da reformski ugovor Evropske unije proširuje demokratiju i mjesto Evrope u svijetu.
S Lisabonskim ugovorom rađa se "Evropa proširena na 27 zemalja članica, ujedinjena u slobodi i demokratiji i koja će biti bolje plasirana od bilo koje druge zemlje ili grupe zemalja, ne da nametne već predloži globlna rješenja koja su svijetu hitno potrebna", rekao je Barroso.

"Da bi se to postiglo, sve vlade su morale dokazati političku hrabrost. Ja vas sada pozivam da pokažete istu odlučnost tokom perioda ratificiranja", dodao je on.

"Potpisivanjem Lisabonskog ugovora okončavamo šestogodišnje debate o našim institucijama", naglasio je on, pozdravivši doprinos Njemačke, prošle predsjedavajuće EU-a, i Portugala, pred 27 šefova država i vlada EU-a.

"Sada je vrijeme da krenemo dalje. Evropa se mora suočiti s mnogobrojnim izazovima, kako unutarnjim tako vanjskim, a naši građani očekuju rezultate", rekao je Barroso.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: